Πλοήγηση

Ελαχιστοποίηση κόστους και αύξηση της αποδοτικότητας

.

Ελαχιστοποίηση κόστους και αύξηση της αποδοτικότητας

 

 

Οποιαδήποτε στιγμή κι αν ξεκινήσεις μια επιχείρηση είναι σημαντικό να εξασφαλίσεις ότι αυτή θα είναι ευέλικτη και αποδοτική, αυτός πρέπει να είναι ο στόχος ιδιαίτερα όταν  οι ευρύτερες οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες.

 

Ελαχιστοποιήστε το κόστος

 

 

Ακόμα και σε αυτό το πρώιμο στάδιο της επιχείρησής σας μπορείτε να μειώσετε το λειτουργικό σας κόστος, εξετάζοντας κατά πόσο :

 

  • κάποιο στοιχείο του προϊόντος ή της υπηρεσίας που παρέχει η επιχείρηση μπορεί να περικοπεί διατηρώντας όμως τα standards που έχετε θέσει.

 

  • Ή αν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις χαμηλού κόστους για τα ¨ακριβά¨ στοιχεία των προϊόντων σας.

 

Μπορεί να είστε σε θέση να κάνετε περικοπές στα πάγια έξοδα σας, τα οποία πληρώνετε ανεξαρτήτως της ποσότητας που παράγετε ή πουλάτε. Περιλαμβάνουν ενοίκια, φόρους και μισθούς.

 

Μπορεί να είστε σε θέση να εξοικονομήσετε χρήματα από τα μεταβλητά σας κόστη, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την ποσότητα που παράγετε ή πουλάτε. Τα μεταβλητά κόστη συμπεριλαμβάνουν υλικά, συσκευασία, μισθοδοσία και έξοδα μεταφοράς.

 

Διαλέξτε και διαχειριστείτε τους προμηθευτές σας

 

 

Οι διάφοροι προμηθευτές  μπορούν να διαφέρουν πολύ όσον αφορά την σχέση τιμής - απόδοσης, την αξιοπιστία και την ποιότητά τους. Να είστε έτοιμοι να κάνετε μια έρευνα αγοράς μέχρι να βρείτε τον καλύτερο προμηθευτή για τις ανάγκες σας.

 

Για να μειώσετε τα κόστη σας πρέπει να διαχειρίζεστε αποτελεσματικά τη σχέση σας με τους προμηθευτές σας και να αξιολογείται την αποδοτικότητα τους τακτικά. Με το να είστε ο ίδιος τυπικός στις πληρωμές σας και τις παραγγελίας διατηρείται ένα καλό προφίλ “Πελάτη” απέναντι σε τρίτους. Η χρήση ιδιωτικού συμφωνητικού προτείνεται γιατί σας εξασφαλίζει την ποιότητα υπηρεσιών που θέλετε από όλους με τους οποίους συναλλάστε.

 

Η τράπεζα σας είναι και αυτή προμηθευτής, οπότε προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τα τραπεζικά σας έξοδα και βεβαιωθείτε ότι έχετε τη φθηνότερη μορφή πιστώσεων που διατίθεται.

 

Διατηρήστε μια καλή σχέση με την τράπεζά ή άλλους δανειστές σας. Προσπαθήστε να εμπλέκεστε προσωπικά στις συνδιαλλαγές μεταξύ της επιχείρησής σας και του δανειοδότη.

 

Η προσωπική προσέγγιση

 

 

Προσεγγίστε προσωπικά κάθε πτυχή της επιχείρησής σας κατά το ξεκίνημα της για να δημιουργήσετε μια καλή σχέση με τους προμηθευτές και τους πελάτες σας, οι οποίοι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της επιχείρησης.

 

 

Υπηρεσίες

Επικοινωνία